3 gode grunde til at anskaffe sig en elcykel

Du har måske hørt om en elcykel før, men hvorfor er det mon at dette er blevet et særdeles populært transportmiddel de seneste år? Svaret bunder i både økonomiske, sundheds og miljømæssige faktorer.

En elcykel adskiller sig fra den traditionelle cykel, ved at være udstyret med elmotor som hjælper en med at komme hurtigere fra a til b. Elcyklen fungerer derfor som et oplagt transportmiddel til alle som nyder at røre sig og komme ud i naturen uden at blive helt forpustet. Der findes både elcykler med centermotor, frontmotor og baghjulsmotor.

Styrk økonomien

Transport til og fra arbejde, skole eller andet er som regel en dyr fornøjelse hvad end det er med kollektiv trafik eller bilen. Sammenligner man anskaffelsen ved en elcykel og forbruget ved en bil, er der mange penge at spare. Elcykler med centermotor er bygget med henblik på at kunne klare lange distancer og fungerer derfor som en god erstatning til det nuværende transportmiddel.

Øg motionsniveauet

Med en elcykel er der ingen undskyldning for ikke at komme afsted og ud og sætte gang i pedalerne. Selv om en elcykel modsat en almindelig cykel er udstyret med en motor, får man fortsat motion ved at cykle. Man kommer nemlig ikke frem uden at man selv skal præstere noget, samtidig med, at motoren har indbygget assistanceniveauer så man selv kan vurdere hvor meget motoren skal hjælpe. Hvis man ønsker at øge sit motionsniveau er elcykler med centermotor særligt veloplagt, da de minder meget om cykeloplevelsen uden motor, foruden at man blot kan cykle meget længere uden at blive træt. Det bliver hermed nemmere at udskifte bilen eller den kollektive trafik, og således øge ens sundhedsniveau.

Reducerer Co2 udslip

Elcykler med centermotor er også en god måde hvorpå man kan reducere støjforureningen. Cyklen er overordnet en af de reneste og mest energibesparende transportformer vi kan benytte os af, og derfor også det gode valg frem for bilen. Elcykler med centermotor larmer heller ikke nær så meget, og man kan derfor også være med til at mindske den trafikstøj som ofte finder steder i nogle af de større byer.