Abekattestreger i Hjemmet: Tænk og Agér som en Abe

Vi mennesker nedstammer i bund og grund fra noget, som hvis det levede i dag, ville blive kaldt for en ”abe”. Det er den fælles forfader, som vi blandt andet deler med chimpanserne. Mange mennesker bryder sig ikke om at blive sammenlignet med dyr, men vi kan ikke rigtigt løbe fra, at vi nu engang er lavet af kød og blod ligesom så mange andre dyr. Hvis vi i stedet for at væmmes ved hvor vi kommer fra, i stedet tager ved lære af naturen, så kan vi faktisk gøre vores liv bedre.

Ser du, vi har i så mange år forsøgt at fjerne os selv fra naturen og dens begrænsninger, at vi er endt ud med at glemme hvor vi kommer fra, og er begyndt at opstille kunstige begrænsninger for os selv. Det var meningen at teknologien skulle sætte os fri, men når vi glemmer hvad frihed er, så ender vi hurtigt med at bygge vores egne fængsler.

Derfor er mit råd til dig, at begynde at lave abekattestreger i hjemmet. Kig dig rundt derhjemme, og spørg hvad en abe ville synes om, hvordan du har indrettet det hele. Ville den føle sig godt tilpas? Hvilket rum ville den helst være i, og hvad ville den lave derinde? For dybest set, så har du lyst til at kunne gøre det samme. Jeg tvivler på at særligt mange aber ville være tilfredse med, at sidde foran TV skærmen hele dagen. Alligevel er fjernsynet på en eller anden måde blevet centrum for vores hjem: det er ikke vores yndlingsbeskæftigelse, men vi har alligevel indrettet hjemmet sådan.

Hvis du ikke kan se noget andet du gider at lave, eller andre steder du ville finde behagelige, så er det tid til at indrette hjemmet, så din indre abe kan føle sig godt tilpas i det. Du kan eksempelvis overveje en fatboy hængekøje. Det er så simpel en idé, at selv en abe kan se at den vil være behagelig og sjov at ligge i. Samtidig er den så lækkert designet, at vi mennesker med væres højere udviklede æstetiske sans, kan værdsætte de ekstra dimensioner i den. Vi kan altså nyde sådan en hængekøje fuldt ud, uden at glemme vores instinkter eller indbyggede præferencer.

Du kan også kigge på Fatboy puder eller sækkestole. Igen er det noget, som alle vil elske at kunne smide sig i og slappe af. Det giver en sjov og fri fornemmelse, som vi kender det fra når vi er ude i naturen. Vi skal holde op med at gøre vores hjem så sterile og unaturlige, for vi kommer fra naturen, og har det bedst i naturlige omgivelser. Det handler om at bringe leg og sjov ind i vores hjem, så vi kan have det sjovt der, og ikke begrænse os selv.