Danskernes Hjem Skal Være Unikke og Fortællende

Der er kommet en enorm fokus i Danmark, i de seneste år, på at skille sig ud fra mængden og turde stå ved vores forskelligheder. Det er i stærk kontrast, til en dansk kultur, der ellers har været fokuseret på at gøre os så ens og ligestillede som overhovedet muligt. Måske er det et midlertidigt oprør imod konventionerne og middelmådigheden, men det kan også ske at være et udtryk for det næste skridt. Nu har vi udviklet os til et samfund, hvor alle er løftet op på et høj niveau. Med dette stærke fundament som udgangspunkt, hvor langt kan hver individuel dansker så nå op? Så længe ingen falder under dette nye grund niveau, så har vi ikke noget imod at folk tager chancer og prøver noget nyt. Det kommer os alle til gavn i sidste ende.

En af de primære kanaler vi benytter til at kommunikere hvem vi er, og hvad vi står for, er indretningen af vores hjem. Det fortæller meget om en mand, hvorvidt han har en lampe fra IKEA eller le klint stående på sit arbejdsbord. Det er ikke for at sige, at det ene er bedre end det andet. Manden med IKEA lampen signalerer blot nogle andre værdier og mål, end dem med le klint lamper. Vi skal være stolte af denne alsidighed, og så vidt muligt støtte venner og bekendte i deres egen unikke rejse.

Når du træder ind i en anden persons hjem for første gang, så er du på et eventyr. Det hele starter i gangen, og historien sættes typisk i gang af en loftslampe og en eller anden form for beholder eller placering til fodtøjet. Her kan du typisk se, om det er et familie hjem, eller om det er en single eller et par der bor der. Du får samtidig det første indtryk af, hvor meget de går op i orden i forhold til kreativt kaos. Dernæst kommer man typisk ind i stuen, og det her er højdepunktet på historien. Her er der rig mulighed for at udtrykke sig igennem store møbler som sofaer, borde og gulvlamper. Det er typisk også her man finder de mest fremtrædende malerier og diverse pynte genstande.

Historien slutter dog ikke her. Resten af hjemmet er hvor man finder alle detaljerne, og de små detaljer kan ofte gør et kæmpe udsving i hvordan historien læses og forstås.

Er det ikke fantastisk? Hvem skulle have troet, at vores hjem en dag ville blive til en novelle, med et unikt eventyr, vi selv har sammensat. Det bedste af det hele er, at det er historier der kan bringe os tættere sammen på dem vi holder af. Jo oftere vi er i hinandens hjem, jo tættere kommer til at kende hinanden, og det skaber bånd der holder hele livet.