Lad dig Ikke Snyde af at Tulipaner ikke er Kræsne

Der er ikke nogen der siger, at man absolut skal have grønne fingre, for at kunne eje en have. Der er mange gode grunde til at være haveejer, og man er ikke nødvendigvis tiltrukket af haven, fordi den giver mulighed for at man kan have fingrene i jorden hele tiden. For mange er haven bare et frirum, hvor man virkeligt kan slappe af og nyde noget fred. En have kræver selvfølgeligt noget vedligeholdelse, men det behøver ikke at være mere, end de fleste kan overskue.

Der er eksempelvis mange græssorter, der ikke vokser specielt hurtigt. Ved at vælge den rette type græs til din græsplæne, kan du altså minimere skære ned på, hvor ofte du behøver at slå græs. Vælger du samtidig nogen planter, der er lette at holde, så kan du næsten slippe for havearbejde. Din have kan altså sagtens være fyldt med flotte planter, uden det kræver flere timers arbejde om ugen, at holde det hele ved lige. Det kræver bare, at du tænker dig rigtigt godt om, når du vælger hvad du vil plante derude.

Tulipaner er rigtigt populære blomster i den sammenhæng. En tulipan er rigtigt flot at se på, og den ligner en sårbar og kræsen blomst. Men den er faktisk ret let at have med at gøre, og kræver ikke at du bruger en helt masse tid på den. Der er derfor mange haveejere der vælger at plante tulipanløg i haven. Det er et populært valg, og med god grund. Men kan man være for doven, når det kommer til udplantning af tulipaner? Det kan man faktisk godt.

Bare fordi tulipaner ikke er særligt kræsne, betyder det nemlig ikke, at de ikke har godt af lidt pleje. Særligt når du planter dine tulipanløg bør du gøre det ordentligt. Hvis dine tulipaner starter ud med rigtigt gode forudsætninger, så vil de vokse sig store og stærke. Det betyder, at de kræver et minimum af vedligeholdelse, når først de er sprunget ud. Det betaler sig altså, at lægge lidt tid og kræfter i starten, så du kan slappe helt af senere hen.

En af fordelene ved tulipaner er, at de ikke er specielt kræsne når det kommer til solskin. De kan stå i fuld solskin eller være helt dækket af skygge: de overlever uanset hvad. De har det dog bedst ved at stå i halvskygge: og det kan være værd, at holde sig for øje. Specielt hvis du planter tulipanløg, frem for at sætte en komplet plante i jorden.

Overvej også hvor vinden kommer fra. Kraftig vind kan godt knække tulipanstilkene på en ung plante. Forsøg derfor at placere tulipanerne et sted, hvor det ikke blæser alt for meget.

Du bør dog heller ikke bekymre dig for meget om dine tulipaner. De tåler ikke særligt godt, at få for meget vand. Det er faktisk bedre, at du lader jorden blive for tør, end for våd.