Øg din kreditværdighed og bliv godkendt til et kviklån
Oplever du at blive afvist, når du ansøger om et kviklån? Så er der heldigvis en række ting, som du kan gøre for at øge dine chancer for at blive godkendt. Her i artiklen går vi mere i dybden med, hvordan du kan forbedre din kreditværdighed.
Forstå låneudbydernes drømmescenarie
For at blive klogere på, hvordan du kan forbedre dine chancer for at optage et kviklån, skal du vide, hvordan låneudbydernes drømmekunde ser ud. Låneudbyderne er på jagt efter kunder, der kan betale sine afdrag af uden problemer. Det kan stilles op efter følgende kriterier:
- Fornuftig og fast indkomst
- Over 20 år (nogle steder ældre)
- Ingen gæld og ikke registreret i RKI
Lever du op til ovenstående krav, er der stor chance for, at du vil blive godkendt til et kviklån. Lever du op til kravene vil du nemlig med al sandsynlighed have et fint rådighedsbeløb, som du kan bruge til at afdrage på lånet.
Reducer lånets størrelse
Oplever du at blive afvist til et lån, kan det sagtens være fordi, at du sætter lånebeløbet for højt. Jo højere beløb du gerne vil låne, jo mere skal du også afdrage om måneden. Her kan vurderingen fra selskabets side være, at det bliver et for højt beløb i forhold til din indtægt. Prøv at reducere lånets størrelse og se, om det ikke hjælper på ansøgningen.
Ansøg sammen med en anden person
Jo flere personer der skal være med til at betale af på et kviklån, jo bedre er det for låneudbyderen. Kan du ikke blive godkendt til et kviklån alene, kan du overveje at ansøge sammen med en anden person. Selvom du ansøger med en anden person, skal du stadig være fornuftig, når du låner penge. Kan du ikke betale pengene tilbage, vil det nemlig blive den anden persons ansvar. Dermed har du også et ansvar. Husk altid at være realistisk, når du låner penge.
Betal din gæld tilbage først
Før du ansøger til et kviklån, kan det være en god idé at betale din anden gæld tilbage – for eksempel hvis du stadig skylder penge for et andet kviklån, eller hvis du afbetaler på din telefon. Hvis du har for meget gæld, vil låneudbyderen tro, at du har for meget gæld til, at du kan betale kviklånet tilbage. Det samme gør sig gældende, hvis du står i RKI. Her kan låneudbyderen se sort på hvidt, at du ikke har betalt nogle af dine regninger. Det er ikke en drømmekunde for udbyderen.