Sådan Holder du Humøret Oppe Vinteren Igennem

Der er rigtigt mange mennesker der oplever, at deres humør daler drastisk, når vi rammer de kolde vintermåneder. For nogle er der bare en følelse af ugidelighed og træthed, mens det for andre manifesterer sig som en direkte depression. Det er en hård tid uanset hvor hårdt man er ramt, og det kan føles som om det tager en evighed, før vi endelig får solen at se igen.

Hvis du er ramt rigtigt hårdt, så kan jeg selvfølgeligt kun anbefale, at du søger professionel hjælp. Du er langt fra den eneste der rammes af en sæson-mæssig depression, og de professionelle er de rette at søge til, hvis du føler dig meget deprimeret. Denne artikel er i stedet til dig, som ikke er direkte deprimeret, men bare godt kunne trænge til noget ekstra energi i løbet af dagen, selvom der er mørkt og koldt udenfor. Det her er ikke medicinsk eller psykiatrisk rådgivning; jeg er hverken læge eller psykiater. Det er blot nogle ting, som jeg personligt har erfaret, kan hjælpe mig når jeg føler mig trist og utilpas om vinteren.

En af de første ting du bør gøre er, at tage på apoteket efter nogle Vitamin D piller. En af de ting der går galt når det bliver vinter er, at vores krop ikke rigtigt kan finde hoved og hale i, om det er nat eller dag. Der er mørkt hele tiden, og solen kigger kun sjældent frem – og i langt kortere tid, end vi ville ønske. Der er samtidig mange processer i kroppen der afhænger af, at vi har nok Vitamin D – og det er normalt et vitamin vi får fra solen. Ved at tage Vitamin D som et kosttilskud hver morgen kan du afhjælpe begge problemer. Ved at tage det om morgenen hjælper du kroppen med at forstå, at det er morgen, fordi kroppen normalt kun får Vitamin D når solen er stået op. Samtidig får du rigeligt med Vitamin D, så din krops processer kan fungere som de skal.

Det næste du bør gøre er at få dig nogle Grønne stueplanter. Der er ikke noget der kan gøre én i et bedre humør, end at komme lidt i kontakt med naturen. Når der er koldt og mørkt udenfor, så har man selvfølgeligt ikke ligefrem lyst til at bevæge sig ud i det. Derfor er det smart at få noget natur ind i hjemmet – og gerne noget der er grønt og frodigt! Der er masser af planter, der fint kan gro indenfor, og altid er grønne. Nogle foretrækker at have husløg stående, mens andre er til sølvtræer eller fluefangere. Kig efter grønne stueplanter hos det lokale plantecenter: du vil med sikkerhed finde noget, der passer til din smag.

Med en vitaminpille om morgenen, og nogle grønne planter i vindueskarmen, kan vinteren faktisk blive helt hyggelig.